Betelgeuze

De Betelgeuze is een in 1950 gebouwd loodsvaartuig dat tot 1977 dienst heeft gedaan. Vanaf 1980 is het schip ingezet voor hydrografisch onderzoek. De Betelgeuze doet vanaf 10 mei 1995 dienst bij het ZKK.

Het korps heeft ook de beschikking over een vloot aan kleine vaartuigen, zoals een oude hellingsleper, een oud veerpontje, een man overboord boot, vier beenhakkervletten en acht kano's....

Naam schip: Betelgeuze
Gebouwd: 1950
Lengte: 45,95 m
Breedte: 8,40 m
Diepgang 3,60 m
Voortstuwing 650pk SMIT MAN

Onze Vloot

Blauwe Sluis

De Blauwe Sluis is een veerpontje geweest tussen Oud IJsselmonde en het Veerse Hoofd. Dit schip heeft een grondige onderhoudsbeurt gehad op een werf in Slikkerveer, het kleine houten stuurhutje is er vanaf gegaan en heeft plaats gemaakt voor een grotere stalen stuurhuis. In 1995 is het in de vaart gegaan bij het Zeekadetkorps Rotterdam.

Mini Frog

De Mini Frog is een oude hellingsleper welke enige jaren geleden voorzien is van een nieuwe motor, duwsteven, stootrand etc. Dit bootje wordt gebruikt voor het begeleiden van de vletten en voor het leren varen door de aspirant leden.

Vletten

Het Zeekadetkorps Rotterdam heeft 4 stalen Beenhakkervletten waarmee we kunnen wrikken, roeien, zeilen etc. Tijdens de korpsdagen zijn we vaak hiermee aan het oefenen. De echte test komt met een zomerkamp, dan pas zie je wat je het afgelopen jaar allemaal geleerd hebt.

Kano's

Er zijn diverse soorten kano's beschikbaar waarmee we bij mooi weer regelmatig aan het oefenen zijn. Ook buiten korpstijden worden de kano's regelmatig gebruikt om het niveau van de leden spelenderwijs omhoog te krijgen.

Lees meer...RS Quest

De RS Quest is een lichte kunststof (polyethyleen) boot van 4,3 bij 1,8 meter. Deze zeilboot gaat een stuk sneller dan we met de vletten kunnen varen. Het vaargebied in de Dokhaven leent zich hier dan ook niet voor. Regelmatig zullen we met deze boot naar een geschikt (rustig) vaarwater zoals het Brielse meer of de Rottemeren gaan om hier te gaan oefenen.

Wildebras

De Wildebras is een man overboord boot. Dit bootje met buitenboordmotor wordt gebruikt voor ondersteuning/lesgeven voor het zeilprogramma en voor het buitenboordmotor leren varen door de leden.

Optimisten

We zijn nog op zoek naar 3 "optimisten". Met deze kleine eenmansbootjes willen we de jeugdleden leren zeilen. Door het lichte gewicht en het enkele zeil is dit een ideaal bootje hiervoor.

Wanneer iemand nog 2e hands optimisten weet te vinden / wil sponsoren horen wij het graag, graag mailen naar info@zkkrotterdam.nl

O'pen Bic

De O'pen Bic is een eenmans zeilboot ontworpen voor de sportieve jongere zeilers, wie niet bang voor water zijn en op zoek naar een spannende boot. Met deze boot gaan we bij mooi weer oefenen (omslaan, zwemmen, etc.) op bijvoorbeeld het Brielse meer.

Copyright © 2015 quality . All Rights Reserved . Design by W3layouts