Nieuws

image

JeugdVakantiePaspoort

Ook dit jaar kun je op vertoon van je JeugdVakantiePaspoort gratis meedoen met een speciaal programma. Kijk op de volgende pagina:

JeugdVakantiePaspoort

image

Nieuwe website

Zeekadetkorps Rotterdam is onderdeel van Zeekadetkorps Nederland. Dit najaar stappen we over op een nieuwe website en een nieuw logo. Zie de foto voor hoe de website er uit gaat zien.image

Herdenking 4 mei 2019

Op 4 mei hebben kadetten van Zeekadetkorps Rotterdam geassisteerd bij de kranslegging bij het monument "de Boeg" en bij het monument van de HAL.
Via de volgende link zijn foto's van deze herdenkingen te vinden.

Foto's 4 mei 2019

image

Voorjaarskamp 2019

Van 27 april t/m 4 mei gingen de Zeekadetten van Zeekadetkorps Rotterdam op voorjaarskamp. Dit jaar was het kamp vanaf de Betelgeuze georganiseerd met een trektocht van 2 dagen, een excursie naar de M.S. Rotterdam en een dagje naar Outdoor Valley.
Via de volgende link is meer informatie te vinden.

Voorjaarskamp 2019

image

Zomerkamp 2018

Van 20 juli 15:00 uur tot zondag 29 juli scheept Zeekadetkorps Rotterdam in bij Zeekadetkorps Hellevoetsluis. Met dit schip gaan we naar Lelystad voor het nationaal zomerkamp. (bovenstaande foto is genomen door Joachim de Ruijter tijdens zomerkamp 2010 in Harlingen)

Zomerkamp 2018

image

Voorjaarskamp 2018

Van 29 april t/m 4 mei gaan de Zeekadetten van Zeekadetkorps Rotterdam op voorjaarskamp. Dit jaar organiseren de oudere kadetten het kamp.
Via de volgende link is meer informatie te vinden.

Voorjaarskamp 2018

image

NL-doet

In maart 2018 heeft Zeekadetkorps Rotterdam deelgenomen aan NL-Doet. Tijdens dit weekend is de Mini-Frog geverfd, de Blauwe Sluis het stuurhuis aan binnen- en buitenzijde geverfd, het dek bij de machinekamer op de Betelgeuze opgeknapt, de diverse afvoergoten voor hemelwater vervangen etc.image

Kajakken in de winter

Ook in de winter zijn de Rotterdamse Zeekadetten actief in de kano. In het AquaLab van de RDM hadden we de mogelijkheid om het test- en golfslagbad te gebruiken voor onze kajaklessen.
Via de volgende link zijn foto's en filmpjes van deze les te vinden.

Kajakles

image

Uitbreiding...

In Juli 2017 wordt de vloot van Zeekadetkorps Rotterdam uitgebreid met een RS Quest. Dit is een lichte kunststof zeilboot waar tot 4 personen mee kunnen varen. Naast deze boot zijn we nog op zoek naar 3 "optimisten".
Via de volgende link is meer informatie te vinden.

Informatie RS Quest

image

Herdenking 4 mei 2017

Op 4 mei hebben kadetten van Zeekadetkorps Rotterdam geassisteerd bij de kranslegging bij het monument "de Boeg" en bij het monument van de HAL.
Via de volgende link zijn foto's van deze herdenkingen te vinden.

Foto's 4 mei 2017

image

Voorjaarskamp 2017

In de week van Koningsdag is Zeekadetkorps Rotterdam op voorjaarskamp naar Middelharnis geweest. Vanuit deze lokatie hebben we een afwisselend nautisch programma gedraaid met onderdelen zoals: zeilen, roeien, wrikken, overleven op zee, EHBO, brandoefening, kaart-kompasoefeningen, geocachen etc.
Via de volgende link is een verslag en foto's van dit kamp te vinden.

Verslag VOKA 2017

image

Outdoor Madness

Afgelopen zondag 2 april zijn kadetten van het Zeekadetkorps Rotterdam naar Outdoor Madness op het terrein van Outdoorvalley in Bergschenhoek geweest. De kadetten hebben daar aan lessen obstacle training, lasergamen, arrow soft, tokkelen etc. meegedaan.

Foto's en filmpjes van Outdoor Madness zijn via onderstaande link te vinden.

Foto's Outdoor Madness

image

Evenementen 2016

Afgelopen jaar heeft Zeekadetkorps Rotterdam aan diverse activiteiten en evenementen meegedaan.

Foto's en filmpjes hiervan zijn via onderstaande link te vinden.

Evenementen 2016

image

NL-doet

Zaterdag 11 en zondag 12 maart heeft Zeekadetkorps Rotterdam meegedaan aan NL-doet. Twee vletten zijn in de verf gezet, bij de Blauwe Sluis hebben we de ruiten verwijderd, het staal behandeld en het stuurhuis in de primer en lak gezet. Ook stichting Betelgeuze is druk bezig geweest met het onderhoud aan het stuurhuis, schoorsteen etc.

De vele werkzaamheden waren niet mogelijk zonder de hulp van de vele vrijwilligers wie ons geholpen hebben.

Foto's zijn via onderstaande link te vinden.

Foto's NL-doet

image

mega-rommelmarkt RDM Onderzeebootloods

Zaterdag 11 februari staat Zeekadetkorps Rotterdam op de eerste mega-rommelmarkt in de RDM Onderzeebootloods. In de regio Rijnmond zijn met ingang van januari 2017 openluchtmarkten op onder meer het Visserijplein en Heemraadsplein in Rotterdam verboden. De gemeente gooit het voortaan over een andere boeg met deze eerste editie overdekte markt in de historische RDM Onderzeebootloods. Een superlocatie direct aan de Nieuwe Maas naast de Betelgeuze...

Wanneer er ouders/vrijwilligers zijn wie "verkoopbare spullen wie men niet terug wil" hebben, horen wij het graag. Spullen aanmelden kan via email: info@zkkrotterdam.nl

Naast "rommel verkopen" gaat Zeekadetkorps Rotterdam ook van de gelegenheid gebruik maken om zichzelf bij een breder publiek bekend te maken.image

Kerstdiner 2016

Zaterdag 17 december hebben enkele kadetten van het Zeekadetkorps Rotterdam een smakelijke 3-gangenmaaltijd gemaakt voor kadetten, vrijwilligers, kader en bestuur.

Foto's zijn via onderstaande link te vinden.

Foto's Kerstdiner

image

Rondleiding Shoalway

Afgelopen zaterdag 3 december zijn Ketelbinkies en Aspiranten van het Zeekadetkorps Rotterdam naar een sleephopperzuiger van Boskalis, de Shoalway geweest. De kadetten hebben daar een uitgebreide rondleiding gehad en kregen alle gelegenheid om met de baggervaart kennis te maken.

Foto's zijn via onderstaande link te vinden.

Foto's excursie Shoalway

image

Outdoor Madness

Afgelopen zondag 2 oktober zijn kadetten van het Zeekadetkorps Rotterdam naar Outdoor Madness op het terrein van Outdoorvalley in Bergschenhoek geweest. De kadetten hebben daar aan lessen obstacle training, lasergamen, arrow soft, tokkelen etc. meegedaan. Ondanks het slechtere weer (veel regen, ook op vele foto's terug te zien) hebben de kadetten het naar hun zin gehad.

Foto's en filmpjes van Outdoor Madness zijn via onderstaande link te vinden.

Foto's Outdoor Madness

image

WereldHavenDagen 2016

Van 1 tot 4 september lag de Betelgeuze afgemeerd in de Rijnhaven nabij Hotel New York. Hier hebben we tijdens het weekend van de WereldHavenDagen tussen 10:00 en 18:00 uur open schip gehouden. Belangstellenden waren welkom voor een rondleiding aan boord van de Betelgeuze. Ook op het grasveld konden belangstellenden actief met trossen gooien, schiemannen, etc. meedoen.

Foto's en filmpjes van de WereldHavenDagen 2016 zijn via onderstaande link te vinden.

Foto's WereldHavenDagen

image

Herdenking Indisch Monument

Op 15 augustus herdenken wij het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost Azië en daarmee voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. De Stichting Herdenking 15 augustus 1945 bestaat in 2015 35 jaar. De herdenkingen vinden plaats bij het Indië monument in Den Haag. Dit monument is geplaatst nabij Madurodam en is in 1988 onthuld door toenmalig Koningin Beatrix.

Vanaf 2004 verlenen de jongste leden van het Zeekadetkorps Rotterdam hun bijdrage aan een goed verloop van de kranslegging bij het Indisch monument. Hierbij komen wij in aanraking met het verleden waardoor deze geschiedenis wordt overgedragen.

Foto's van afgelopen herdenking zijn via onderstaande link te vinden.

Foto's Herdenking

image

RotterdamPas

Op zaterdagen in september en oktober, kun je op vertoon van de RotterdamPas 100% korting krijgen op een dag meedoen bij de Rotterdamse Zeekadetten. Om je hiervoor aan te melden kun je op de volgende link klikken:

Aanmelden

image

Zomerkamp 2016

Begin Juli zijn kadetten van het Zeekadetkorps Rotterdam in de kajak gestapt. Er stond een meerdaagse tocht in de omgeving van de Rottemeren op de planning, evenals een dag wildwatervaren op de kanobaan in Hardenberg.

Zoka 2016

image

12 Uurs Race

Afgelopen vrijdag 17 juni zijn 3 vletten met kadetten uit Schiedam en Rotterdam begonnen aan een 12 Uurs Race. Deze wedstrijd begon om 22:00 uur en duurde tot zaterdagmorgen 10:00 uur. Dit jaar namen we met het Zeekadetkorps deel aan de categorieen "Verkenners" (max 1 persoon 16 jaar), "Wilde Vaart" (max leeftijd 18 jaar) en "Loodsen" (19+). De vletten van KWMR van Rijst (Wilde Vaart) en KWMR van der Pijl (Loodsen) hebben in afzonderlijke categorieën de 3e en 4e plaats behaald.image

Maritiem Buurtspektakel

Zaterdag 11 juni vind in de Rotterdamse Dokhaven in Heyplaat een maritiem buurtspektakel plaats. Voor meer informatie volg onderstaande link:

11 Juni

image

Kaart-Kompas oefening en obstacle training

Maandag 16 mei is Zeekadetkorps Rotterdam op kaart-kompas oefening naar de Dordtse Biesbosch geweest. 's Middags zijn de kadetten nog wezen oefenen voor een obstacle run. Voor een compleet (foto)verslag, kijk via onderstaande link.

Foto's KaKo_Survival

image

Overleven op zee

Zaterdag 14 mei hebben kadetten geoefend met "overleven op zee". Hierbij wordt een reddingvlot opgeblazen, alle inhoud van dit vlot uitgelegd en hierna een prakijkoefening. Hoe moet je een vlot weer overeind in het water krijgen als het op zijn kop opblaast, hoe moet je met een overlevingspak vanuit het water in het vlot komen, wat moet je doen als je in het vlot zit etc."

Foto's Overleven op zee

image

Voorjaarskamp 2016

In de meiweek is Zeekadetkorps Rotterdam op voorjaarskamp naar Middelharnis geweest. Vanuit deze lokatie zijn de zeekadetten wezen zeilen, roeien, motorbootvaren, kajakken, kaart-kompassen enzovoorts. Voor een compleet (foto)verslag, kijk bij "kampen" of via onderstaande link.

Verslag VOKA 2016

image

Actief meedoen???

Woensdag 27 april zijn de Rotterdamse zeekadetten te vinden in de Speeltuin Charlois.
Hier kunnen belangstellenden actief meedoen met klimmen, klauteren, kajakken, schiemannen, knopen enzovoorts.

We zijn van 11:00 tot 17:00 aanwezig bij Speeltuin Charlois, Carnissedreef 296, Rotterdamimage

Open dag STC

Zaterdag 2 april is het Zeekadetkorps Rotterdam naar de Lloydkade gevaren voor een open dag van het STC. De Betelgeuze was deze dag geopend voor publiek.
Er werden demonstraties gegeven in keesje gooien, trossen (los)gooien, uitleg gegeven over een reddingvlot en rondleidingen door het schip.
In het STC werd een informatiestand van het Zeekadetkorps bemand waar de belangstellenden meer informatie over het zeekadetkorps konden krijgen.
Ook was er de mogelijkheid voor kadetten om de scheepssimulatoren in het STC te bezoeken.

Aansluitend aan de open dag is de Betelgeuze teruggevaren naar de Dokhaven. Hier hebben de kadetten nog geoefend met roeien en wrikken en het noodzakelijke motoronderhoud aan de kleine vaartuigen. Ook de vlet aan dek heeft boven de waterlijn zijn laatste laklaag gekregen, nog 1 laag antifouling en hij is weer gereed voor tewaterlating...image

Voorjaarskamp 2016

In de meiweek gaat Zeekadetkorps Rotterdam op voorjaarskamp naar Middelharnis. Vanuit deze lokatie draaien we een afwisselend nautisch programma gedraaid met onderdelen zoals: zeilen, roeien, wrikken, overleven op zee, EHBO, brandoefening, zwemmen, kajakken, eskimoteren, kaart-kompasoefeningen, geocachen etc.

Verslag ZOKA 2014

image

Promotiefilm Zeekadetkorps Rotterdam

Vorige maand is een promotiefilm opgenomen voor het Zeekadetkorps Rotterdam. Deze wordt vanaf januari 2016 3 maanden vertoond in de stationshal van Centraal Station Rotterdam. De film is te zien op een scherm van 40 x 4 meter. Ook op youtube is de film te vinden, echter heeft hij een “vreemd” smal formaat. Op een desktop computer is de film echter goed via de website, of youtube te zien.

Bekijk op Youtube...

Privacy statement en Disclaimer

Copyright © 2015 quality . All Rights Reserved . Design by W3layouts