Kajakken

Vlakwater

Regelmatig zijn de kadetten op het Brielse meer te vinden. Dit heeft relatief helder water en diverse strandjes. Hier kunnen we goed oefenen aan de diverse kanotechnieken.

De technieken welke we oefenen horen bij het behalen van het landelijk erkende KanoVaardigheid A.

Te denken valt aan boogslagen (voor- en achterwaarts), juiste zitpositie, keren, remmen, conditie, zijdelings wrikken, lage- en hoge steun, opkanten, reddingsoefeningen etc.

Omslaan

We proberen natuurlijk overeind te blijven, maar soms valt de kajak om. Nu kun je op dat moment goed een reddingsoefening houden. Wat is de beste manier om de kajak te legen en hoe klim je zo snel mogelijk vanuit het water weer terug in de kajak. We oefenen dan ook regelmatig in de Dokhaven of het Brielse meer om zelfstandig, of met hulp van je medekajakkers weer in de kano te komen.

Maar we kunnen natuurlijk ook blijven zitten bij het omslaan en met een gecombineerde heup- en peddelbeweging weer boven komen.

Brandingkajakken

Soms gaan de Rotterdamse Zeekadetten ook met een kajak naar zee.
Brandingkajakken is een spannende sport waarbij je met een kajak van het strand vertrekt, tegen de golven in peddelt, je omdraait en je vervolgens door de golven laat terugvoeren naar het strand. Wie al eens op een surfboard gestaan heeft, weet wat een kick het geeft om door een golf opgetild te worden en met grote snelheid voortgestuwd te worden richting strand.
Brandingkajakken is een verslavende sport. Je zult ongetwijfeld een keer omslaan, maar oefening baart kunst dus houd vol: je inspanning zal beloond worden! Het spreekt voor zich dat het brandingkajakken een zwaardere beproeving is op een herfstdag dan op een windstille dag in de zomer.

Kajakken op het Brielse meer...

Oefening baart kunst Op zaterdagen wordt er een programma gedraaid op het korpsschip. 's Zomers wordt er op sommige (zon)dagen een (kano)programma gehouden op het Brielse meer. Dit meer heeft rustig helder water, vele zandstrandjes en hier kunnen we dan ook goed oefenen met de kajaktechnieken. Slaan we hier om, dan kunnen we relatief eenvoudig weer instappen doordat we stahoogte hebben. Technieken zoals lage- en hoge steun, eskimoteren etc. zijn hier dan ook goed te oefenen.
Lees meer...

Eskimoteercursus

Omslaan met je kajak, het vervelendste wat er is! Zeker als je daarna nog honderden liters water uit je kajak moet hozen en weer kletsnat in je kajak stapt. Dat is voor een aantal zeekadetten van Zeekadetkorps Rotterdam verleden tijd worden! Zij hebben geleerd te eskimoteren! Bij de eskimorol of eskimoteren wordt de gehele kajak om zijn lengte-as gedraaid in een totale beweging van 180 graden (namelijk van ondersteboven tot weer rechtop).Ervaring van een van de deelnemende kadetten:

Ik heb meegedaan met een cursus om te leren eskimoteren. Dit was erg leuk om te leren, en om het uiteindelijk ook te kunnen.
Tijdens de cursus werd alles goed uitgelegd en voorgedaan en er was genoeg tijd om alles zelf te oefenen. Wat ik vooral geleerd heb zijn oriëntatie onder water, en het rust houden terwijl ik mijn peddel aan het goed leggen was.
Zelf zou ik graag nog een keer zo’n cursus doen, wellicht op een hoger niveau om het dan nog beter te kunnen. Al met al heb ik wat nieuws geleerd wat goed te gebruiken is.

kayakpaddling.net

Op deze website vind je een praktische handleiding in zeekajak peddelen door middel van tekst en animaties. We starten vanaf het begin met het leren van de meest essentiële peddelslagen. Maar we kijken ook naar veiligheids- en reddingstechnieken.

Watersportverbond.nl

Kanovaren is een brede sport en bestaat uit veel disciplines. Hier vind je alle informatie over kanopolo, afvaart, freestyle, marathon, kanosprint, kanoslalom en toervaren. Ook lees je hier alles over de topsporters en de wedstrijden. Kortom: alles wat je over kanovaren wilt weten, vind je hier.

Zwalker.nl

Kanosport Zwalker is een gecertificeerd kano en kajak bedrijf en verzorgt cursussen, reizen en vakanties voor particulieren, groepen, scholen en bedrijven in Nederland en heel Europa!
Diverse leden van Zeekadetkorps Rotterdam hebben leren eskimoteren tijdens de cursussen gegeven in een Rotterdams zwembad. Via deze link is meer informatie te vinden over deze cursussen.

Kanoshop.nl

Bij kanoshop.nl zijn op kanogebied allerlei cursussen, materialen, kleding etc. te vinden. Online bestellen is mogelijk, of zelf even langsgaan in de winkel in Bergschenhoek.

Copyright © 2015 quality . All Rights Reserved . Design by W3layouts