Coronavirus

Algemeen...

1:   Blijf thuis bij aan het virus gerelateerde klachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts).
2:   Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
3:   Mensen uit 1 huishouden hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden.
4:   Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van anderen.
5:   Jongeren tot 18 jaar hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden.
6:   Kinderen en Jongeren moeten wel 1,5 meter afstand houden van volwassenen.
7:   Was regelmatig je handen. *
8:   Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
9:   Gebruik papieren zakdoekjes of tissues en gebruik deze slechts één maal (en gooi ze direct weg).
10:   Vermijd handcontact.

* Bij het aan boord komen en van boord gaan staat er een fles om de handen te desinfecteren met handalcohol.

Sporten, Activiteiten en Begeleiding...

Om een veilig bezoek aan Zeekadetkorps Rotterdam te kunnen garanderen hebben we spelregels opgesteld. Voor jullie komst naar Zeekadetkorps Rotterdam vragen we jullie deze spelregels goed door te nemen.

We kijken er naar uit om jullie weer te mogen verwelkomen! Per 1 juli is bij sporten normaal spelcontact toegestaan voor alle leeftijden, ook tussen de verschillende leeftijdsgroepen. Bij het Zeekadetkorps zijn we de hele dag actief met diverse sporten zoals roeien, zeilen, kajakken, klimmen etc. Deze sporten noemen wij activiteiten.

De activiteiten (en pauze's) proberen we zoveel als mogelijk in de buitenlucht te organiseren.

Begeleiding:
1:   Bij Zeekadetkorps Rotterdam proberen we de activiteiten altijd al zoveel mogelijk te laten begeleiden door jeugdleden onder de 18 jaar. Zo brengen de oudere jeugdleden hun kennis over op de jongere jeugdleden. Deze (jongere en oudere) jeugdleden hoeven volgens de richtlijnen de gehele dag geen onderlinge afstand te houden.

2:   Volwassenen (kader) houden toezicht en proberen met minimaal 1,5 meter afstand de activiteiten te begeleiden. Voor en na de activiteiten geldt voor volwassenen vanaf 18 jaar: houd 1,5 meter afstand. Dit geldt bijvoorbeeld in het volksverblijf, maar ook aan dek en rondom het schip.

3:   Bij activiteiten welke niet onder sport vallen (zoals theorielessen, EHBO, schiemannen, onderhoud, motorbootvaren, navigeren en wachtlopen) geld voor volwassenen de 1,5 meter afstand.

Andere tijden...

Voor het Coronavirus begon de dag om 10:30 uur en duurde tot 17:30 uur.

In verband met het Coronavirus hebben we tijdelijk kortere korpsdagen. De dag begint om 12:00 uur en eindigt om 17:00 uur.
Van 13:30 tot 14:00 uur is er een lunchpauze (buiten aan dek) waarin er wat gegeten en gedronken kan worden. Eten en drinken moet zelf meegenomen worden.

Uitzondering: De actie van het JeugdVakantiePaspoort duurt van 12:00 tot 16:00 uur. Met hierin ook de lunchpauze van 13:30 tot 14:00 uur.

Copyright © 2015 quality . All Rights Reserved . Design by W3layouts