zeekadetkorps rotterdam

Het Zeekadetkorps is een maritieme jeugdvereniging voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot 24 jaar. Jongeren, die lid zijn van het Zeekadetkorps, vinden het leuk om hun vrije tijd op en rond het water te besteden met leeftijdsgenoten.

Programma WereldHavenDagen

Tijdens de WereldHavenDagen 7-9 september 2018 ligt de Betelgeuze in de Rijnhaven nabij het Luxor theater.

Kom op vrijdag, zaterdag en zondag met ons kennismaken en doe mee met zeilen, knopen, tros gooien etc.

Bij ieder onderdeel krijg je een stempel op je stempelkaart. Stempelkaarten zijn te verkrijgen bij alle onderdelen. Bij minimaal 3 stempels krijg je aan boord van de Betelgeuze een bekertje popcorn. De ouders/begeleiders krijgen een kopje koffie/thee.

Naast de gratis activiteiten op de wal en op de Betelgeuze hebben we dit jaar voor het eerst ook een "excursie". Deelnemers aan deze excrusie krijgen een uur lang les over wat in een reddingvlot zit, wat je moet doen op zee en hoe je een overlevingspak aantrekt. Hierna springen we daadwerkelijk overboord naar het reddingvlot. Hier klimmen we in en ervaren wat het is in zo'n vlot te zitten. Deze excrusie is via de website van de "WereldHavenDagen" te boeken:

-   aanmelden excursie reddingvlot

Programma WereldHavenDagen

Rondleiding...

Krijg aan boord van de Betelgeuze een rondleiding en leer wat zeekadetten zoal doen op een dag.

GRATIS
aan boord van de Betelgeuze

Reddingvlot...

Leer wat je moet doen in een noodsituatie op zee. Ervaar zelf hoe het is in een reddingvlot te zitten. Krijg uitleg over alle noodmaterialen aan boord en trek een overlevingspak aan. EN SPRING OVERBOORD.

EXCURSIE €5,50
aan boord en in het water rond de Betelgeuze
aanmelden via website verplicht

Trossen los...

Oefen met het (los)gooien van trossen om een bolder. Probeer de keesjes zo ver en recht mogelijk te gooien.

GRATIS
op de kade voor de Betelgeuze

Zeilen...

Stap aan boord van een stalen beenhakkervlet en leer in 15 minuten de eerste stappen van het zeilen.

GRATIS
op het steiger van het Luxor-theater

Knopen...

Voor de gangway van de Betelgeuze kun je de eerste zeemansknopen leren. Voor de liefhebbers wordt er ook geoefend met allemanseindjes en armbandjes knopen.

GRATIS
voor de gangway van de Betelgeuze

Open dag...

Enthousiast geworden? Zaterdag 15 september is er aan boord van de Betelgeuze van 11:00 tot 16:00 uur een open dag. Kom langs en doe mee!

Open dag 15 september

Kom ook langs op onze open dag op 15 september.

Het schip is geopend vanaf 10:45 uur. Het open dag programma met de zeekadetactiviteiten begint om 11:00 uur. De open dag duurt tot 16:00 uur. Aan het programma deelnemen is gratis.

Tijdens de open dag kan er worden gezeild, gewrikt of geroeid met beenhakkervletten en worden gevaren met motorboten. Verder wordt er bij mooi weer een nautische estafette en een man overboord oefening georganiseerd.

We liggen zaterdag 15 september op onze vaste ligplaats in de Dokhaven. Directiekade, schip Betelgeuze, t.o. huisnummer 32, 3089JA Rotterdam, Havennummer 2600

-   Ga naar het adres en routegegevens.

-   Ga naar de contactpagina.

Copyright © 2015 quality . All Rights Reserved . Design by W3layouts